Strokovna ekskurzija v Ljubljano: Arnes, SI-CERT, Računalniški muzej in Art Rebel

S študenti drugega letniki smeri informatika smo imeli 23. 2. 2023 strokovno ekskurzijo v Ljubljano.

Arnes (Akademsko raziskovalna mreža) je predstavil dejavnost zavoda, za naše študente pa so  izpostavili vsebine ozaveščanja varne rabe interneta. Posebej zanimiva je bila predstavitev sistemskega prostora za računalniško in omrežno opremo, ki je v marsikaterem smislu edinstveni v Sloveniji. Podane bogate izkušnje pri vzpostavitvi in vzdrževanju sistema so zelo koristne za bodoče inženirje informatike.

Nacionalni odzivni center za obravnavo incidentov s področja varnosti elektronskih omrežij in informacij SI-CERT je predstavil aktualne grožnje interneta skozi sprehod po E-gradivu namenjenem za zaposlene v pisarnah.

Obiskali smo nedavno novo odprti Računalniški muzej. Skozi zelo zanimivo vodenje nam je bila predstavljena  razstavljena oprema in zgodbe, ki so zaznamovale razvoj te opreme v Sloveniji. Nekateri deli opreme so bili na voljo tudi za preizkušnjo, kar je obisk naredilo še bolj zanimiv.

Podjetje Art Rebel 9 d.o.o. je predstavilo nekatere zaključene in tudi aktualne projekte podjetja, kjer je v ospredju navidezna in razširjena resničnost. Koristne informacije so bile podane glede izvedbe zahtevnih projektov in tudi vizija podjetja.

Zapisal: dr. Renato Lukač
Fotografije:  Dejan Petje

 

 

 

Skills

Posted on

6. 3. 2023

Dostopnost