Mnenja študentov o šoli in programih

Sem Zala Premoša, trenutno študentka 2. letnika smeri Ekonomist te šole in tudi jaz sem se pred dvema letoma znašla na istem položaju kot vi. Znašla sem se na pomembni točki in vprašanju »Kaj storiti po končani srednji šoli?«, tehtala sem predvsem v tem ali naj se zaposlim ali naj nadaljujem šolanje, ko sem razčistila in pretehtala odločitev, da šolanje nadaljujem, se postavi naslednje vprašanje in to je »Kam študirat?ˇ«. Končala sem namreč Srednjo zdravstveno šolo (kozmetičarka) in sem začela iskati vsa možna področja študija od sociologije do biologije, ampak iskreno, veselja nisem našla v niti eni smeri. Zato sem svojo srečo poizkusila še na Višji strokovni šoli v Murski Soboti, kjer sem kar hitro dojela, da je to prava šola zame, zato sem se tudi nanjo vpisala. Dve leti pozneje svoje odločitve niti malo ne obžalujem, saj sem zelo vesla in zadovoljna. Znanje katerega mi je ta šola prinesla je res koristno in predvsem življenjsko. Sama šola deluje res povezano in predvsem »domače«, zaneseš se lahko na vsakega profesorja, študenta in ostale zaposleni, ki so vedno pripravljeni ponuditi pomoč. Na nas študente, profesorji ne gleda kot številke, ampak kot na brihtne mlade osebe, katerim skušajo predati najboljše znanje in izkušnje in nas oblikovati v uspešne in odgovorne podjetnike/podjetnice.

Izbira študija ni lahka izbira, je precej težka in pomembna odločitev, a zagotovim vam lahko, da vam ne bo žal, če se odločite za našo šolo. Ima svoje prednosti in ima svoje slabosti, a iz mojega vidika prednosti pretehtajo slabosti, zato z nekaj truda in učenja lahko uspešno končate in zaključite to šolo in kar je najbolj pomembno pridobite si veliko dragocenega znanja ki vam bo prišlo prav iz dneva v dan.

Zala Premoša

Ekonomist

Spoštovani bodoči študentje in študentke višje strokovne šole Murska Sobota

Moje ime je Sara Mesarič in sem študentka 2. letnika programa informatika na višji strokovni šoli Murska Sobota. Končala sem srednjo šolo smer tehnik računalništva na srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota. Po koncu šolanja še nisem bila odločena, če bom šolanje še nadaljevala ali pa si poiskala zaposlitev. Nato sem se po informativnih dnevih odločila za vpis na študij v smeri informatika z ciljem, da si naberem čim več izkušenj, znanja in možnosti za zaposlitev. In res z odločitvijo, ki sem jo sprejela sem videla, da se nisem zmotila. Študij poteka v mojem domačem okolju kar meni osebno predstavlja en velik plus, profesorji so odprti, ti pomagajo in dajo veliko napotkov glede nalog in samega dela. Praksa mi je prinesla nove izkušnje in delo v kolektivu ter nov pogled na službo. Tudi predlanski začetek epidemije je našemu začetku študijskega leta prinesel nekaj nevšečnosti in težav ampak smo jih vsi sprejeli in uspešno zaključili prvi letnik. Osebno menim, da se nam je v tem  času povečala mera samostojnosti in odgovornosti.

Vsak korak in začetek, ki ga v življenju naredimo je težak na svoj način tako kot je bil moj ko sem se odločila za študij. A vseeno ga je vredno narediti, da ugotoviš, če je pot ki si jo izbral prava odločitev zate. Prvi šolski dan tako kot vsi drugi je težak, nikogar ne poznaš, prideš v novo okolje in spoznaš nove ljudi. Roji se ti veliko vprašanj na katere dobiš odgovor tekom študija. Menin, da je zato višja strokovna šola dobra, ker ponuja tako redni kot izredni študij, tudi za tiste ki že imajo službo in ponuja možnost opravljanja prakse v tujini ter številne strokovne ekskurzije. Več informacij pa lahko dobite na informativnih dnevih in na uradni strani šole: https://www.vss-ms.si/.

Verjamem, da bom kot številne generacije pred mano uspešno zaključila študij z veliko pridobljenega praktičnega znanja v svojem poklicu, ki mi bo služil za nadaljnjo zaposlitev.

Sara Mesarič

Informatika redni

Spoštovani bodoči študentje in študentke Višje strokovne šole Murska Sobota

Sem Anja Vori in sem študentka 2 letnika programa ekonomist. Srednjo šolo sem končala na Srednji zdravstveni šoli v Murski Soboti – smer kozmetičarka. Nekako se na koncu šolanja v tem poklicu nisem videla, zato sem se odločila da se preusmerim v študij ekonomist, saj sem menila, da bi s tem študijem pridobila več izkušenj, znanja in več možnosti za zaposlitev. In res je, nisem se zmotila, študij je v mojem domačem okolju, tudi profesorji ti dajo veliko praktičnega znanja in pomoči, praksa, ki sem jo opravljala na občini je bila kar dolga doba in sem se dosti naučila. Tudi lanski začetek epidemije je našemu študiju prinesel nekaj neprijetnosti, ampak je študij potekal na daljavo, katerega smo vsi sprejeli in ga tako nadaljujemo skoraj kot v klasični učilnici.

 Vsak korak je težek, ampak ga je vredno preizkusiti, da vidiš ali si na pravi poti. Tudi moj začetek je bil nekako težek. Prvi šolski dan, ko nikogar ne poznaš, zate je vse novo, ne veš kako pristopiti do svojih sošolcev in profesorjev, rojijo se ti vprašanja po glavi ali si izbral pravi študij, ter ali bo prihodnost za službo. Zato študij višje strokovne šole Murska sobota ponuja kot redni in izredni študij, tudi možnost prakse v tujini, ter številne strokovne ekskurzije, svoje tutorje in seveda odlične predavatelje. Vse dodatne informacije pa si lahko pridobite na njihovi spletni strani: https://www.vss-ms.si/.

 Menim in verjamem, da kot številni študentje pred mano, bom tudi jaz uspešno zaključila ta študij in si pridobila veliko praktičnega znanja v tem poklicu, ki mi bo služil za nadaljnje šolanje in zaposlitev.

 Lepo vas pozdravljam in bodite pogumni!

Anja Vori

Ekonomist redni

Spoštovani bodoči študentje in študentke VSŠ Murska Sobota

Sem redna študentka, mogoče prav vaše bodoče VSŠ Murska Sobota, kjer svoje izobraževanje zaključujem po opravljeni maturi na GFML, smer vzgojiteljska vzgoja. Tudi sama sem bila v vaši situaciji, vem kako težko se je odločiti za študij, ki vam bo prinesel znanja, ki jih želite, hkrati pa vas veselil in ga boste kasneje tudi kot poklic z veseljem opravljali v svojem življenju.

Razmišljate kako se pravilno odločiti? Meni osebno je bilo najbolj pomembno, da svoj študij lahko opravljam blizu svojega doma, saj imam poleg študija veliko obveznosti, ki me vežejo na domači kraj. Ko sem izvedela, da mi študij nudi tako v prvem, kot drugem letniku 3 mesece prakse, sem vedela, da sem se odločila prav. Ob gori vsega znanja, ki ga tukaj pridobite, verjemite, da je najboljša priprava na vaš poklic praksa, saj tukaj utrdite vse, na kar vas profesorji skozi teorijo pripravljajo vso leto. Takoj, ko sem vstopila v predavalnico sem vedela, da je ta študij zmagovalna izbira. Tukaj niste le številke. Na študiju vas profesorji obravnavajo kot vsakega posameznika, se z vami pogovarjajo, vam svetujejo in so vam ves čas vašega izobraževanja na voljo.

Velika prednost na tej šoli je še možnost nadaljnjega izobraževanja, saj vam študij nudi možnost izobrazbe vse do naziva magistrskega naziva. Vaši profesorji so v večini z vami skozi ves postopek vašega izobraževanja, kar je meni osebno zelo pomembno, saj lažje sodelujemo z ljudmi, ki jih poznamo in z njimi tudi lažje komuniciramo. Profesorji so ljudje, ki imajo kljub visokim izobrazbam veliko izkušenj v raznih podjetjih in življenju nasploh, zato tudi vsa predavanja temeljijo na praktičnih primerih in situacijah, s katerimi se boste srečevali skozi vaše šolanje in tudi vaše nadaljnje življenje.

Upam, da je sedaj vaša izbira študija lažja in sem vsaj malo pripomogla k temu, da se kmalu vidimo. Verjemite, čaka vas še veliko več od zapisanega, pozitivnega seveda. Do takrat, ko se vidimo pa; nikoli ne obupajte, največ šteje ko zaupate vase, saj takrat lahko dosežete nemogoče

Saška Maučec

Ekonomist redni

“Moj cilj ni spredavati snov in adijo. Moj cilj je, da vas naučim tako dobro, da me boste lahko v znanju prekosili! – profesor programiranja Renato Lukač”

Sem Aleksandra Geder, redna študentka drugega letnika programa informatike na VSŠ Murska Sobota. Ko sem se odločala o tem, kam bi se vpisala so mi po glavi hodile številne fakultete, smeri…

Kaj je bilo torej tisto, zaradi česar sem se odločila za VSŠ Murska Sobota? No, odgovor je lahek in že iz citata zgoraj razviden. Profesorji se trudijo naučiti prav vsakega posameznika veliko in dobro. Posvetijo se vsakemu in snov razložijo odlično. Za dobro razumevanje pa ni potrebno imeti veliko predznanja.

Predavanja niso monotona, so poučna, zanimiva in pogosto tudi zabavna.

Osebno mi je zelo pomemben odnos profesorjev do študentov in način razlage snovi, zato sem ravno na to polagala veliko pozornosti. Profesorji so visoko izobraženi in snov predstavijo jasno in na praktičen način, lahko razumljiv vsakemu. Povedo ogromno delovnih izkušenj in nas pripravljajo na bodoča delovna mesta.

Ker sem predhodno že bila redna študentka na eni izmed fakultet za računalništvo, lahko iz prve roke povem, da je razlika ogromna. Na VSŠ Murska Sobota nisi le številka, “začasen”… Si del celotne organizacije. Odnos zaposlenih do nas študentov je neprecenljiv in če bi imela možnost ponovne izbire, bi vedno znova izbrala ravno to šolo.

Aleksandra Geder

Informatika - redni

Spoštovani bodoči študentje in študentke VSŠ Murska Sobota

Moje ime je Lea Andrejek in sem študentka- izrednega programa VSŠ Murska Sobota. Srednjo šolo sem končala na SPTŠ Murska Sobota smer strojni tehnik. Glede na premisleke o nadaljnjem študiju sem izbrala prav  VSŠ smer ekonomist kot izredni študij. Veliko ljudi mi je povedalo, da je znanje strojništva in ekonomije dobitna kombinacija, torej verjemite mi, da je izbor tega študija bila moja prava odločitev. Program izobraževanja je sestavljen na podlagi osebnih praks in razvoja notranje inteligence. Profesorji so strokovno izobraženi na zelo visokem nivoju, saj so to osebe z velikimi življenjskimi izkušnjami.

Bodoči študentje in študentke, za vas prihaja čas pomembnih odločitev za korak naprej. V glavah se vam premlevajo vprašanja kam se osredotočit v prihodnosti ali nadaljevati študij ali se zaposliti. Tak odgovor pozna samo vsak posameznik izmed vas. Odločitev vam je enostavna, lahko izberete verzijo rednega študija ali pa verzijo zaposlitve ter izrednega študija. Zakaj vam to sporočam? Predvsem zaradi tega, ker vam na VSŠ Murska Sobota ponujajo prav te možnosti izobraževanja. Razpisane pa imajo različne smeri izobraževalnih programov.  Vsak posamezni izobraževalni program je sestavljen na področju kompetenc, te pa so  sestavljena iz področja generičnih in poklicno specifičnih vsebin. Vse dodatne informacije pa si lahko tudi pridobite na spletni strani www.vss-ms.si

Ker me je pa samo sigurno zanimalo tudi mnenje, kakšni so profesorji, predavatelji, vam povem to. Profesorji, predavatelji na VSŠ Murska Sobota so ljudje z dolgoletnimi izkušnjami na področju gospodarstva, šolstva in izobraževanja. Vsi stremijo k uspešnemu izobraževanju in uspešni karierni poklicni poti vsakega posameznika, mu pomagajo in strokovno svetujejo tudi v času predavanj. Njihov velik interes je, da vam odpro vrata vaše karierne usmeritve, podajo več uporabnega znanja, ter najpomembnejše, da pridobite določene kompetence, ter sposobnost samostojnega poklicnega izražanja.

Na VSŠ Murska Sobota imate možnost nadaljevanja študija vse do maziva magistra. Tudi to je velika prednost, da se izobražujete na tej šoli, kajti možnost pridobitev višje stopnje je nadgrajevanja vseh predmetov, katere boste imeli na tej stopnji študija. Izvajalci k večjemu ostanejo enaki, kar je še dodatna vrednost tega izobraževanja, saj že poznamo drug drugega in nam je lažje komunicirat in tudi medsebojno sodelovat.

Dragi bodoči študentje in študentke, upam da sem vam vsaj malo razjasnila dvome, kam se vpisati naprej na študij in pripomogla, k vaši lažji in pravilni odločitvi glede izbora vaše nadaljnje študijske poti.

Če se želite izobraziti za pravo poklicno in karierno pot, pridobiti samozavest in samostojnost, izberite VSŠ Murska Sobota.

Lepo vas pozdravljam in pogumno na VSŠ Murska Sobota, se vidimo.

Lea Andrejek

Ekonomist izredni

MOTIVACIJSKO PISMO BODOČIM ŠTUDENTOM VSŠ

Po končani srednji ekonomski šoli, ki sem jo obiskovala v Murski Soboti sem se odločila za izredni študij ekonomije na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, vendar študija nisem dokončala. Nato sem dobila priložnost zaposlitve na Mestni občini Murska Sobota in dala študij za nekaj časa na stran. Po priporočilih sodelavcev, ki so že diplomirali na Višji strokovni šoli in ker mi je delodajalec omogočil tudi sofinanciranje študija sem odločila za vpis na Višjo strokovno šolo, smer ekonomist-izredni. Za tovrstni študij sem se odločila  zaradi želje po širitvi znanja, narave dela-zaposlitve, družinskih obveznosti ter da bom diplomirala že po dveh letih študija in pridobila perspektivno izobrazbo. Študij je usmerjen v pridobivanje praktičnih znanj in veščin in ne sloni na sami teoriji. Prednost višješolskega izobraževanja je ravno v obvezni praksi , kjer študenti že med študijem pridobimo delovne izkušnje na želenem področju. Moje izkušnje s študijem na Višji strokovni šoli so izjemno pozitivne, trenutno obiskujem 2. Letnik in v tem času sem pridobila številna strokovna znanja in praktične izkušnje ter nova poznanstva. Kot prednost šole bi izpostavila širino znanja, ki jo ponujajo in odnos profesorjev do študentov saj šola ni velika , zato je komunikacija med zaposlenimi in študenti boljša. Je šola prijaznih ljudi, ki jih odlikuje strokovnost, ustvarjalnost, profesionalnost, strpnost, timsko delo,…

Želim si in verjamem, da bom študij uspešno dokončala in da se mi bodo po končanem študiju odprla številna nova vrata tako v poklicni karieri kot tudi glede nadaljnjega izobraževanja.

Katja Ružič

Ekonomist

Spoštovani bodoči študentje in študentke Višje strokovne šole Murska Sobota!

Sem Diana Ftičar, študentka 2. letnika programa Ekonomist na Višji strokovni šoli Murska Sobota. Moja poklicna pot se je začela po končani srednji šoli, ko sem sem odločila, da se zaposlim. Izobraževanje sem zaključila na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer smer predšolska vzgoja in moja želja je bila, da službo poiščem v vrtcu.

Nato pa je sledil šok, iskanje zaposlitve sploh ni bilo tako enostavno, možnosti, da se zaposlim v vrtcu pa je bilo zelo malo. Uspelo mi je najti mojo prvo redno zaposlitev (ki ni bila na mojem strokovnem področju), a sem hitro ugotovila, da si ne predstavljam, da to počnem 40 let svojega življenja, vendar glede na takratno izobrazbo nisem imela dosti boljših možnosti. Dala sem odpoved in poskusila z iskanjem zaposlitve preko študentskega servisa, kjer so bile možnosti skoraj enake, saj se za tista “boljša” dela vseeno zahteva višja izobrazba. Delo preko študentskega servisa sem sicer opravljala dobro leto, ampak navdušenje ni trajalo dolgo in čas je bil, da začnem razmišljati o boljši prihodnosti. Ugotovila sem, da bo potrebno nadgraditi pridobljeno izobrazbo, zato sem začela raziskovati svoje možnosti. Ker sem v času študija želela ohraniti študentsko delo, sem hotela višjo izobrazbo pridobiti v bližini doma.

In tako je moja pot vodila na Višjo strokovno šolo Murska Sobota. S ponosom lahko povem, da je bila odločitev prava in da so se mi odprla številna vrata v svetlo prihodnost. Vesela sem, da sem v samo dveh letih pridobila ogromno znanja in izkušenj, tako v šoli, kot na praktičnem izobraževanju. Največ pa mi pomeni to, da sem pridobljeno znanje uspešno uporabila na praksi in si s tem zagotovila delovno mesto po končanem izobraževanju. Ker pa vsi vemo, da se v življenju nikoli ne nehaš učiti pa že razmišljam o nadaljevanju študija, ki ga ponuja naša šola.

“Človek uspe, če je ob pravem času na pravem kraju in če zna izkoristiti priložnost tega trenutka.” Božidar Eržen

Vaš čas je zdaj, v Murski Soboti na Višji strokovni šoli, ne izpustite priložnosti iz rok!

Diana Ftičar

Ekonomist

Spoštovani bodoči študentje in študentke Višje strokovne šole Murska Sobota!

Sem Polona Jelenovec in sem študentka 2. letnika Višje strokovne šole Murska Sobota, program  ekonomist. Srednjo šolo sem končala na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci,   smer  turizem. Po opravljeni poklicni maturi sem razmišljala – kam naprej? Ali nadaljevati s šolanjem ali pa si poiskati zaposlitev. Za laažjo odločitev sem se udeležila informativnih dni. Med drugim sem obiskala tudi  Višjo strokovno šolo Murska Sobota.  Po informativnih dnevih sem se odločila, da bom svojo strokovno smer spremenila iz turistične v ekonomsko. Tako   sem se vpisala na redni študij – smer ekonomist s ciljem, da si naberem čim več novih izkušenj, znanja in predvsem novih možnosti za zaposlitev. In res je  tako. Meni osebno  predstavlja en velik plus dejstvo, da študij poteka v mojem domačem okolju. Posebno motivacijo pa mi dajejo profesorji, ki so vedno na voljo za dajanje   napotkov in pomoč. Pridobila sem tudi veliko praktičnega znanja, saj nekateri profesorji prihajajo tudi iz gospodarstva.

Praksa, ki smo jo opravljali že v prvem letniku,   mi je prinesla nove izkušnje  in   pozitiven pogled na službo. Spoznala sem, kaj pomeni delati v skupini in kolektivu. Začetek študija nam je prinesel kar veliko nevšečnosti zaradi epidemije in zato je naš študij potekal na daljavo, katerega smo vsi sprejeli pozitivno. Čeprav je študij potekal na daljavo, je izobraževanje potekalo nemoteno, saj so nas predavatelji vedno znova spodbujali k sprotnemu delu, za kar sem res hvaležna.

Verjamem, da je vsak začetek in korak, ki ga naredimo v življenju,  težak. Tudi jaz sem v mesecu oktobru  z mešanimi občutki prvič vstopila šolo, ko sem se odločila za ta študij. Še posebej prvi šolski dan, ko nikogar ne poznaš, prideš v novo okolje in spoznaš nove ljudi, v glavi pa  ti rojijo vprašanja, ali si izbral pravi študij.  Sedaj sem v 2. letniku in vem,   da je študij na Višji strokovni šoli Murska Sobota bila prava odločitev, saj ponuja redni in izredni študij, ter možnost  prakse doma ali v tujini. Prav gotovo pa je največja prednost, da šolanje poteka v domačem okolju. Srečujemo se s predavatelji,  na katere se lahko zanesemo. Velika prednost   pa je tudi  možnost nadaljnjega izobraževanja,   vse do magistrskega naziva.

Meni osebno ni žal, da sem se odločila za ta študij in verjamem, da tudi vam ne bo. Verjamem, da bom kot številne generacije do zdaj, tudi jaz uspešno zaključila študij in si pridobila naziv   ekonomistka. Še najbolj pa to, da si po koncu šolanja najdem službo, kjer si bom na podlagi pridobljenega znanja v času študija nabirala nove izkušnje in poklicno napredovala.

Upam, da sem vas s svojo zgodbo vsaj malo motivirala in pripomogla, da bo   sedaj vaša izbira študija  lažja. Pridite, gospodarstvo v teh časih še posebej potrebuje dobre in motivirane ekonomiste.  Se vidimo – pogumno na VSŠ Murska Sobota!

 

Polona Jelenovec

Ekonomist

Dragi dijaki bodoči študentje,

ime mi je Leon in sem študent na višji strokovni šoli Murska Sobota. Kot vsi vi sem tudi jaz na začetku letnika razmišljal kam naprej, saj je bila to pomembna odločitev mojega življenja. Osebno  matematike ali fizike v srednjo šoli nisem oboževal, sem pa rad hodil k strokovnim predmetom še posebej k izdelavi spletnih aplikacij. Še zdaj se spomnim dne, ko smo na urniku zaradi predstavitev fakultet oz. višjih šol predmet odpovedali, kar mi je nekako poslabšalo dan, ampak takrat sem si najbolj zapomnil predstavitev ravnatelja šole in besede kot so »Na naši šoli študentje niso samo številka«, kar me je potem tudi privabilo k vpisu. Kot študent te šole vam zagotavljam, da res niste številka zato pridobite vse potrebne kompetence ter znanja za službe tako v Sloveniji kot tudi v tujini. Za pridobitev teh veščin pa so na naši šoli zaposleni strokovno usposobljeni predavatelji na vseh področjih, ki so vam v pomoč pri premagovanju vseh ovir. Seveda pa na naši šoli ne manjka zelo vrhunske računalniške opreme, ki še polepša delo z računalnikom. Če se odločite za obisk sta pred vami zelo lepi, nasmejani, poučni študijski leti.

Leon Kerčmar

Informatika

Prihodnost je v vaših rokah!

Lepo pozdravljeni bodoči študentje. Moje ime je Lukas Magdič in sem študent VSŠ Murska Sobota programa Ekonomist. Verjetno ste se že kdaj vprašali ali zamišljali kako bo izgledalo vaše življenje čez 10, 20, ali 30 let. Vendar vemo, da življenje ne poteka vedno tako, kakor bi si želeli. Če želimo kaj doseči se moramo vedno znova truditi in garati, odreči se moramo veliko stvarem, ki bi nas v tistem trenutku osrečevale, ampak verjemite mi, da je vredno. Tudi sam sem bil na vašem mestu in vem kako premišljujete. Verjetno ste že slišali za stavek na mladih svet stoji. Ali mislite, da je to samo eden izmed rekov, ki vas spremljajo ali pa ima globlji pomen. Kot otroci, dijaki, študentje komaj čakamo, da nas bodo starši in okolica začeli jemati resno in odraslo. Odraslost pa pokažemo z pomembnimi in pravilnimi odločitvami in ena takih je sedaj pred vami. Kam naprej, kaj želim postati, kako bo potekalo moje življenje, kako se bom preživljal in uresničeval svoje sanje. To je samo del vprašanj, ki si jih postavljate pred vpisom na študij. Vse pa seveda izvira iz tega, kar radi počnete, saj ti lahko povem, da so pokali in medalje nekaj lepega, toda brezpogojna predanost nečemu.. to pa je povsem druga dimenzija. Zato bi Vam pomagal pri odločitvi z vpisom na VSŠ Murska Sobota v program Ekonomist. Ker sem tudi sam študent te šole vam lahko garantiram, da boste od nje veliko odnesli. Pridobili boste vse potrebno znanje za obvladanje te stroke, v pomoč so vam predavatelji, ki so zelo prijazni, vrhunski delitelji znanja na vseh področjih v prvi vrsti pa ljudje, kar je najbolj pomembno. Na voljo so Vam vsi z vsemi potrebnimi pripomočki, ki vam bodo pomagali, da boste pridobljeno znanje nadgrajevali. Poleg vsega tega, boste spoznali nove prijatelje, se veliko zabavali, ter skupno iskali rešitve kako spreminjat svet. Seveda je pa delat v šoli eno, medtem, ko v službi zgleda čisto drugače. Zato, dragi študentje vam VSŠ Murska Sobota omogoča tudi večtedensko praktično izobraževanje v različnih podjetjih, kjer boste lahko pokazali širok spekter znanja, ki ga boste pridobili v šoli. Če se torej odločite za to šolo, ste v dobrih rokah, saj boste pripravljeni na ovire, ki Vam jih bo življenje prineslo. Zavedajte se, da pri nas niste le številka, ampak pomemben člen v spreminjanju sveta. Odgovor je relativno preprost. Delaj zato, da postaneš boljši na vseh področjih. Garaj zato, da izuriš, kar ti ne gre najbolje. Napreduj zase in za nikogar drugega. Rasti, ker ti bo to služilo celo življenje. In ostani zvest sebi, ker je to na koncu edino kar šteje. Prihodnost je v vaših rokah, pridite zagrabite priložnost, odločite se pravilno in skupaj spremenimo svet.

Lukas Magdič

Ekonomist izredni

Šolanje na VSŠ MS je zelo zabavno in poučno, na daljavo pa se ponudijo še dodatne priložnosti.

Sem reden študent VSŠ Murska Sobota in sem skozi moj čas na tej šoli doživel šolanje vživo in na daljavo. Moram povedati, da so vsi predavatelji oz. profesorji zelo motivirani prav tako od doma, kot so tudi vživo. Vsa sredstva nam ponujajo z dneva v dan, da lahko opravljamo svoje delo pa najbolj učinkoviti stopnji. Po medijih lahko vidimo prispevke, kako šolanje na daljavo škoduje otrokom in da moramo takoj nazaj v šole, tega se na VSŠ MS ne opazi. Šolamo se primerno in delamo isto delo kot bi ga vživo. Res je, da smo dosti časa za računalnikom vendar kot bodoči informatiki nas je velika večina to že navajena. Zdaj je čas za računalnikom porabljen za pravilne zadeve in ne gleda na situacijo, ki se bo odvijala po svetu in državi, boste pridobili znanje, za katerega ste se prijavili. Sam lahko povem, da neglede na situacijo, ki se odvija po celem svetu, ne obžalujem moje odločitve za šolanje na tej izjemni šoli z lepo tradicijo. Pred vami sta 2 lepi nepozabni leti šolanja, ki vam bodo odprla razna vrata za zaposlitev v prihodnosti.

Jan Nemec

Informatika

NISI SAMO ŠTEVILKA

Slogan najboljše opiše Ekonomsko šolo Murska Sobota Višjo strokovno šolo, saj je to šola, kjer si deležen individualnega pristopa.

Predavatelji, referat, kot tudi drugi zaposleni so zelo odzivni, ustrežljivi, na voljo in pripravljeni odgovarjati na vsa vprašanja. Predavanja in vaje so zanimiva, snov je dobro razložena in iz lastnih izkušenj lahko povem, da ti snov razložijo na način, da ni potrebnega predhodnega znanja.

Tjaša Sever Pavel

Ekonomist izredni

”Bodi sprememba, ki si jo želiš videti v svetu tehnologije”

Sem reden študent VSŠ Murska Sobota, kjer zaključujem študij V programu Informatik.

Za to šolo sem se osebno odločil za tisto ustanovo, ki je najbližje mojemu domačemu okolju, saj zaradi športnih obveznosti čas izrednega pomena. Na mojo odločitev je vplivala tudi priporočilo prijateljev. Sam študijski ciklus mi omogoča odlično pripravo in prisotnost na vajah in predavanjih, poleg tega pa opravim treninge in ostale obveznosti v športu. VSŠ Murska Sobota bi priporočila vsem, ki želijo ostati v domačem okolju in ob tem imajo še dodatne obveznosti bodisi športne ali službene. Študij je sestavljen z praktičnem delu in sodelovanju. Znanje, ki ga želite dobiti oz. odnesti po koncu izobraževanja je to odlična priložnost, saj profesorji, ki vas poučujejo imajo bogate izkušnje ne le z teorijo temveč bogato znanje iz praktičnega dela v podjetjih, organizacijah.

Seveda odločitev je vaša, verjamete v svoje znanje in sposobnosti ter željo po napredku v vaši izobraževalni poti. Za konec pa vam sporočam iz lastne izkušnje, da vam nebo žal če se vpišete na VSŠ Murska Sobota .

Fredi Cigan

Informatika - redni

»Večina vidi samo papir, vi vidite priložnost za vaš karierni razvoj!«

Sem izredna študentka VSŠ šole Murska Sobota, kjer zaključujem študij po programu Ekonomist. Vzporedno temu sem polno zaposlena v podjetju, kjer gradim svojo poklicno kariero.

Za mene osebno je bilo ključnega pomena izbrati tisto ustanovo, ki je najbližje mojemu domačemu okolju, saj mi je ob moji poklicni karieri čas izrednega pomena. VSŠ Murska Sobota, je bila pri odločitvi za študij zmagovalna izbira.

Med samim študijem mi je fleksibilnost le tega omogočila kvalitetno organizacijo poklicne kariere in privatnega življenja.

VSŠ Murska Sobota bi priporočila vsem, ki ste že zaposleni in želite nadgraditi svojo poklicno kariero. Presenečeni boste, kako enostavno študij temelji na praktičnem sprotnem delu in sodelovanju, predvsem pa je velik poudarek na pozitivnem in kreativnem razmišljanju.

Znanje, ki bi ga želeli pridobiti ali nadgradi med študijem na VSŠ Murska Sobota, vam prenašajo učitelji, ki poznajo razliko med knjigo in resničnim življenjem.

Bodite hrabri, sprejmite izziv, zaupajte vase in postanite del VSŠ Murska Sobota. Nikoli ni prepozno. Ne verjamete? Poizkusite!

Valerija Casar

Ekonomist

Dostopnost