V sklopu praktičnega izobraževanja na VSŠ Murska Sobota sva se študentki Nuša in Nives odpravili v Barcelono. Najina pot se je začela v Budimpešti na letališču polna pričakovanj in veselja, vendar se je vse to razblinilo ob prihodu na letališče v Barcelono. Tam sva takoj ob pristanku izvedeli, da sva ostali brez stanovanja, katerega sva mesec prej že plačali. Ni nama preostalo drugega, kot preživeti prve noči v hostlu. Od tam sva obvestili šolo in starše, kaj se nama je zgodilo. Šola nama je takoj priskočila na pomoč, čeprav je bil vikend. Naslednji dan sva dali prijavo na policiji. Že tretji dan sva našli stanovanje, kjer sva stanovali skupaj z drugimi stanovalci. Tam sva živeli 2 meseca, pri čemer nama je pomagala šola z finančnimi sredstvi, saj sva s prevaro izgubili precej denarja. S tem so nama omogočili nov začetek v Barceloni.

Tako se je v najinih srcih popotovanje po Barceloni začelo komaj teden pozneje. Praktično izobraževanje sva opravljali v podjetju Handmade Barcelona, kjer sva delali v butični trgovinici z tradicionalnimi španskimi čevlji. V podjetju sva skrbeli za marketing znamke preko socialnih omrežij in v trgovinicah, prav tako sva sodelovali tudi na njihovih delavnicah in promocijah v prestižnih hotelih. Tam sva navezali veliko novih stikov, spoznali prijatelje iz skoraj celega sveta, in, kot so sami zapisali na profilu Handmade Barcelona, smo skupaj ustvarili magijo v podjetju.

Kljub vsem pripetljajem si bova Barcelono zapomnili kot srčno mesto, kamor se bova vedno vračali, mogoče celo zaposlili v podjetju, kot so nama ponudili. Posebej bi se radi zahvalili profesorici Erni Vöröš in dr. Benu Klemenčiču za nenehno podporo, pomoč in motivacijo.

Dostopnost