Ekonomska šola Murska Sobota, Višja strokovna šola je prejela Evropsko jezikovno priznanje za projekt Cultural knowledge and language competences as a means to develop the 21st century skills.

Evropsko jezikovno priznanje se podeljuje na podlagi kriterijev in prioritet, ki jih določi Evropska komisija. Namenjeno je prepoznavanju kakovosti, podpori, izmenjavi rezultatov odličnih projektov na področju večjezičnosti in spodbujanju javnega interesa za učenje jezikov. Razpis in nagrajevanje v Sloveniji organizira CMEPIUS kot nacionalna agencija programa Erasmus+.

Sklep o izboru za Evropsko in nacionalno priznanje v okviru programa Erasmus+ 2022

Slavnostna podelitev priznanj je potekala 21. 9. 2022 od 9.30 do 14.30 v Orehovem gaju v Ljubljani. Na dogodku smo spregovorili tudi o prihodnosti jezikovnega izobraževanja in sodelovali v delavnici Prevajanje besednih iger v mladinski literaturi, ki jo je vodil Boštjan Gorenc – Pižama.  

Ob tej priložnosti bi se rada zahvalila kolegicam in kolegom, ki so sodelovali v projektu, in sicer Cvetki Mencigar Rituper, Alenki Kolenko, Karini Kreslin Petkovič in Štefanu Sočiču. Posebno zahvalo si zasluži Dejan Petje, ki je skrbel za tehnično podporo celotnega projekta, hvala pa tudi ravnatelju VSŠ, dr. Benu Klemenčiču, ki nam je omogočil sodelovanje v projektu.  

Pri projektu so sodelovali partnerji iz tujine, in sicer Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik iz Hrvaške, Turiba University iz Latvije, Universitatea Sapientia din Cluj-Napoca iz Romunije, Fundacja Pro Scientia Publica iz Poljskae, in Vyšší odborná škola,Střední průmyslová škola a Obchodní akademie, Čáslav iz Češke.

Erna Vöröš


Video utrinki iz podelitve

Dostopnost