S študenti drugega letniki smeri informatika smo pri izbirnem predmetu programiranje 2 izvedli 15. 12. 2020 preko videokonference v Teams strokovno ekskurzijo na Oddelek za sistemske integracije Zavarovalnice Triglav d.d. v Murski Soboti.

Predstavljena je bila organizacijska struktura podjetja, metodologija razvoja programske opreme in najpomembnejši projekti. Izpostavljen je bil vpliv epidemije na dejavnost podjetja in oddelek. Za naše študente je bila posebej zanimiva tehnološka opredelitev razvoja aplikacij, saj se bodo kmalu na praksi in potem v službi srečali z dilemami okoli pravilne izbire in učinkovite uporabe raznih tehnoloških rešitev. Zelo koristna je bila podrobna predstavitev mobilne aplikacije DRAJV, ker so bile predstavljene vse faze razvoja in testiranj, uporabljene tehnološke rešitve in statistični podatki, ki kažejo na uspešno uporabo v praksi. 

Na koncu se je ob vprašanjih razvila še zanimiva razprava predvsem o orodjih, katera bi naj študenti obvladali, da bodo na tržišču delovne sile bolj zanimivi za delodajalce.

Zapisal in posnetki zaslona: dr. Renato Lukač

Dostopnost