Z namenom pridobitve novih praktičnih znanj sem se od 22. do 25. maja 2019 vključila v projekt Erazmus+ mobilnost za osebje z namenom usposabljanja. Usposabljanje je potekalo v turistični destinaciji Dubrovnik. Koordinatorica na lokaciji Dubrovnika je bila gospa Hilarija Lozančić Benić iz Turistične in gostinske šole Dubrovnik. Poslovni obiski pa so vključevali Sunset Beach, Sun travel agency,  Valamar Argosy hotel in Hotel Hilton.

Sunset Beach Dubrovnik, čudovit turistični produkt, ki se nahaja v idiličnem okolju Uvale Lapad. Produkt je urejen v skladu z najnovejšimi svetovnimi trendi, ki jih ob sprostitvi na plaži potrebuje in želi današnji gost. Zato je v primeru Sunset Beach Dubrovnik besedna zveza »beach resort« popolnoma na mestu. Zraven udobnih in modernih ležalnikov, nudijo še bolj intimno udobje v kabanah, ponujajo vrhunsko hrano in pijačo, pripravljajo različne gala dogodke in pogostitve in to vse z namenom, da se gosti pri njih počutijo sproščeno, udobno in preživijo nepozaben odklop. Gospod Mili Vučković je kot direktor Sunset Beach resorta popolnoma in v celoti predan svojemu poslanstvu, vendar si je kljub vsemu vzel čas za pogovor in predstavitev beach resorta Sunset Beach Dubrovnik.

Dubrovnik Sun PCO ima veliko izkušenj z organizacijo različnih prireditev in dogodkov, konferenc, kongresov, kulturnih in športnih dogodkov, team bildingov in drugih. Njihove reference so:

  • več kot 350 zadovoljnih naročnikov,
  • več kot 500 organiziranih kongresov in
  • več kot 150.000 zadovoljnih udeležencev ter
  • 14 let izkušenj (https://www.dubrovniksun.hr/hr/o-nama).

Podjetje Dubrovnik Sun PCO ponuja atraktivne destinacije po celotnem hrvatskem. Od Cavtata na jugu Dalmacije, Dubrovnika, Splita, Zagreba, Tuhelja, vse do Sv. Martina na Muri.  Nudi svoj bogat know-how, ki si ga je izgradilo v 14-letih svojega delovanja, prav tako pa lastno razvito tehnologijo in lasten vozni park. Gospod Ante Krstanović, lastnik in direktor agencije, je s ponosom predstavil dosežke svojega podjetja.

Hilton Imperial Dubrovnik sestavlja verigo hotelov Hilton, ki je bila ustanovljena 1919, njen ustanovitelj pa Conrad Nicholson Hilton. Blagovna znamka Hilton je danes prisotna v več kot 100 državah sveta, zaposluje pa okrog 170.000 oseb. Hotel Hilton Imperial Dubrovnik ima izjemno lokacijo, saj se nahaja tako rekoč pred vhodom v staro mestno jedro, ki je vpisan na seznam svedovne dediščine UNESCO. Predstavnici hotela Ivana Kuzman in Katica Ćerić sta v pogovoru predstavili pomen poslovnih partnerjev (turističnih agencij in touroperaterjev), ki zagotavljajo večji del hotelskih gostov v segmentu organiziranih skupin. Delo s poslovnimi partnerji je v prvi vrsti domena prodajne službe in marketinga. Kljub odlični lokaciji in odličnemu servisu (storitvam); kateri vključuje pet-zvezdično namestitev, postrežbo in druge storitve, pa je uspešnost zaposlenih v prodajni službi še kako pomembna.

Hotel Valamar Argosy in direktorica hotela gospa Belinda Lorraine Božanja sta name naredila poseben vtis. Valamar Argosy je hotel z dušo. Hotel, ki se uspešno povezuje z drugimi hoteli Valamar na destinaciji Dubrovnik, je odraz premišljenega poslovanja in personalizacije storitve po meri gosta. Odraslemu gostu, parom namenjen hotelski kompleks ponuja mir, zasebnost edinstvene gostinske storitve in uresničuje individualne želje svojih gostov. Strateška usmeritev personalizacija doživetij v turizmu, ki jo je zapisala marsikatera nacionalna turistična organizacija, se v hotelu Valamar Argosy pod taktirko direktorice Belinde Lorraine Božanja že uspešno uresničuje.

Izkušnje, ki sem jih pridobila na tem potovanju so neprecenljive. Projekt Erazmus+ mobilnost za osebje z namenom usposabljanja je odlična priložnost za vse tiste, ki želijo svoje poslanstvo na delovnem mestu izboljšati, ob tem pa tudi osebnostno rasti. Človek se uči vso življenje. In priložnost, ki jo nudi projekt Erazmus+ je čudovita priložnost, ki jo je potrebno enostavno izkoristiti. Z veseljem bom delila nove izkušnje s študenti prihodnjim generacijam.

Sobota, 31.05.2019
Natalija Klemenčič

 

Dostopnost