Erasmus+ praksa v tujini 2018

Dvomesečno Erasmus+ prakso sem opravljal v podjetju Disking Computers Ltd. v majhnem mestecu Farnham, kakih 50km iz Londona. Podjetje se ukvarja s popravili računalnikov, perifernih naprav, mobilnih naprav in prodajo računalnikov in majhnih stvari za računalniške potrebe. Kmalu bodo tudi začeli s prodajo sistema za upravljanje s podjetji in POS sistemov. Jaz sem v tem podjetju delal kot serviser računalnikov in tiskalnikov, ukvarjal sem se tudi s prodajo in oddaljeno podporo. Vzdušje v podjetju je bilo zelo umirjeno, nihče ni bil pod stresom, časa za delo pa je tudi bilo dovolj.

Med opravljanjem prakse sem dva tedna bival v študentskem domu sredi mesta, potem pa sem se vselil v stanovanje, kjer še vedno bivam.

Časa za sebe sem imel bolj malo, ker sem si v prvem tednu našel dodatno delo kot receptor v hotelu, sem pa porabil vikend ali dva za potep po mestu, pa tudi potovanje v bližnje večje mesto Guildford. Tam imajo velike nakupovalne centre, restavracije z vseh koncev nekdanjega britanskega imperija, pa tudi vse potrebne pisarne, ki sem jih moral obiskati, da sem se lahko vključil v življenje v Veliki Britaniji, od pridobitve zavarovanja do plačila davkov. Šel sem tudi v veliko pubov s kolegi iz obeh delovnih mest, kjer sem poskusil marsikatero pijačo, ki jih v Sloveniji nimamo ali pa ni tako popularna, kot recimo gin, sem pa tudi videl kako veliko izbiro imajo kar se tiče pijače.

Če imate možnost opravljanja prakse v tujini preko Erasmus+ programa, se vpišite, ker je odlična priložnost za potovanje in pridobivanje izkušenj (pa tudi časa za pint ali dva je dovolj).

Zahvala za ponujeno priložnost in vso pomoč med, pred in po praksi gre prof. Erni Vöröš, pa seveda tudi šoli in projektu.

Gregor Trplan

 

Dostopnost