Mnenja študentov o šoli in programih

Spoštovani bodoči študentje in študentke VSŠ Murska Sobota

Moje ime je Lea Andrejek in sem študentka- izrednega programa VSŠ Murska Sobota. Srednjo šolo sem končala na SPTŠ Murska Sobota smer strojni tehnik. Glede na premisleke o nadaljnjem študiju sem izbrala prav  VSŠ smer ekonomist kot izredni študij. Veliko ljudi mi je povedalo, da je znanje strojništva in ekonomije dobitna kombinacija, torej verjemite mi, da je izbor tega študija bila moja prava odločitev. Program izobraževanja je sestavljen na podlagi osebnih praks in razvoja notranje inteligence. Profesorji so strokovno izobraženi na zelo visokem nivoju, saj so to osebe z velikimi življenjskimi izkušnjami.

Bodoči študentje in študentke, za vas prihaja čas pomembnih odločitev za korak naprej. V glavah se vam premlevajo vprašanja kam se osredotočit v prihodnosti ali nadaljevati študij ali se zaposliti. Tak odgovor pozna samo vsak posameznik izmed vas. Odločitev vam je enostavna, lahko izberete verzijo rednega študija ali pa verzijo zaposlitve ter izrednega študija. Zakaj vam to sporočam? Predvsem zaradi tega, ker vam na VSŠ Murska Sobota ponujajo prav te možnosti izobraževanja. Razpisane pa imajo različne smeri izobraževalnih programov.  Vsak posamezni izobraževalni program je sestavljen na področju kompetenc, te pa so  sestavljena iz področja generičnih in poklicno specifičnih vsebin. Vse dodatne informacije pa si lahko tudi pridobite na spletni strani www.vss-ms.si

Ker me je pa samo sigurno zanimalo tudi mnenje, kakšni so profesorji, predavatelji, vam povem to. Profesorji, predavatelji na VSŠ Murska Sobota so ljudje z dolgoletnimi izkušnjami na področju gospodarstva, šolstva in izobraževanja. Vsi stremijo k uspešnemu izobraževanju in uspešni karierni poklicni poti vsakega posameznika, mu pomagajo in strokovno svetujejo tudi v času predavanj. Njihov velik interes je, da vam odpro vrata vaše karierne usmeritve, podajo več uporabnega znanja, ter najpomembnejše, da pridobite določene kompetence, ter sposobnost samostojnega poklicnega izražanja.

Na VSŠ Murska Sobota imate možnost nadaljevanja študija vse do maziva magistra. Tudi to je velika prednost, da se izobražujete na tej šoli, kajti možnost pridobitev višje stopnje je nadgrajevanja vseh predmetov, katere boste imeli na tej stopnji študija. Izvajalci k večjemu ostanejo enaki, kar je še dodatna vrednost tega izobraževanja, saj že poznamo drug drugega in nam je lažje komunicirat in tudi medsebojno sodelovat.

Dragi bodoči študentje in študentke, upam da sem vam vsaj malo razjasnila dvome, kam se vpisati naprej na študij in pripomogla, k vaši lažji in pravilni odločitvi glede izbora vaše nadaljnje študijske poti.

Če se želite izobraziti za pravo poklicno in karierno pot, pridobiti samozavest in samostojnost, izberite VSŠ Murska Sobota.

Lepo vas pozdravljam in pogumno na VSŠ Murska Sobota, se vidimo.

Lea Andrejek

Ekonomist izredni

MOTIVACIJSKO PISMO BODOČIM ŠTUDENTOM VSŠ

Po končani srednji ekonomski šoli, ki sem jo obiskovala v Murski Soboti sem se odločila za izredni študij ekonomije na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, vendar študija nisem dokončala. Nato sem dobila priložnost zaposlitve na Mestni občini Murska Sobota in dala študij za nekaj časa na stran. Po priporočilih sodelavcev, ki so že diplomirali na Višji strokovni šoli in ker mi je delodajalec omogočil tudi sofinanciranje študija sem odločila za vpis na Višjo strokovno šolo, smer ekonomist-izredni. Za tovrstni študij sem se odločila  zaradi želje po širitvi znanja, narave dela-zaposlitve, družinskih obveznosti ter da bom diplomirala že po dveh letih študija in pridobila perspektivno izobrazbo. Študij je usmerjen v pridobivanje praktičnih znanj in veščin in ne sloni na sami teoriji. Prednost višješolskega izobraževanja je ravno v obvezni praksi , kjer študenti že med študijem pridobimo delovne izkušnje na želenem področju. Moje izkušnje s študijem na Višji strokovni šoli so izjemno pozitivne, trenutno obiskujem 2. Letnik in v tem času sem pridobila številna strokovna znanja in praktične izkušnje ter nova poznanstva. Kot prednost šole bi izpostavila širino znanja, ki jo ponujajo in odnos profesorjev do študentov saj šola ni velika , zato je komunikacija med zaposlenimi in študenti boljša. Je šola prijaznih ljudi, ki jih odlikuje strokovnost, ustvarjalnost, profesionalnost, strpnost, timsko delo,…

Želim si in verjamem, da bom študij uspešno dokončala in da se mi bodo po končanem študiju odprla številna nova vrata tako v poklicni karieri kot tudi glede nadaljnjega izobraževanja.

Katja Ružič

Ekonomist

NISI SAMO ŠTEVILKA

Slogan najboljše opiše Ekonomsko šolo Murska Sobota Višjo strokovno šolo, saj je to šola, kjer si deležen individualnega pristopa.

Predavatelji, referat, kot tudi drugi zaposleni so zelo odzivni, ustrežljivi, na voljo in pripravljeni odgovarjati na vsa vprašanja. Predavanja in vaje so zanimiva, snov je dobro razložena in iz lastnih izkušenj lahko povem, da ti snov razložijo na način, da ni potrebnega predhodnega znanja.

Tjaša Sever Pavel

Ekonomist izredni

»Večina vidi samo papir, vi vidite priložnost za vaš karierni razvoj!«

Sem izredna študentka VSŠ šole Murska Sobota, kjer zaključujem študij po programu Ekonomist. Vzporedno temu sem polno zaposlena v podjetju, kjer gradim svojo poklicno kariero.

Za mene osebno je bilo ključnega pomena izbrati tisto ustanovo, ki je najbližje mojemu domačemu okolju, saj mi je ob moji poklicni karieri čas izrednega pomena. VSŠ Murska Sobota, je bila pri odločitvi za študij zmagovalna izbira.

Med samim študijem mi je fleksibilnost le tega omogočila kvalitetno organizacijo poklicne kariere in privatnega življenja.

VSŠ Murska Sobota bi priporočila vsem, ki ste že zaposleni in želite nadgraditi svojo poklicno kariero. Presenečeni boste, kako enostavno študij temelji na praktičnem sprotnem delu in sodelovanju, predvsem pa je velik poudarek na pozitivnem in kreativnem razmišljanju.

Znanje, ki bi ga želeli pridobiti ali nadgradi med študijem na VSŠ Murska Sobota, vam prenašajo učitelji, ki poznajo razliko med knjigo in resničnim življenjem.

Bodite hrabri, sprejmite izziv, zaupajte vase in postanite del VSŠ Murska Sobota. Nikoli ni prepozno. Ne verjamete? Poizkusite!

Valerija Casar

Ekonomist