Vsako leto se naši študenti odpravijo na prakso v tujino. Maja je opravljala prakso v Cardiffu.                

Najprej bi se rada zahvalila prof. Erni Vöröš, ki mi je omogočila biti del Erasmus+ programa, ter seveda podjetju Introbiz, ki me je sprejelo na opravljanje praktičnega izobraževanja.

Svojo dvo-mesečno prakso sem opravljala v mestu Cardiff, Wales, v podjetju Introbiz UK Ltd., ki je eno izmed najuglednejših podjetij na področju poslovnega mreženja v Veliki Britaniji. Ukvarjajo se z organizacijo tedenskih dogodkov na katerih združujejo podjetnike, meni pa so v okviru izmenjave ponudili mesto za marketing le-teh na socialnih medijih. Delo je potekalo med tednom od 8.30 do 17.00 ure, zaposleni v pisarni so bili zelo prijazni in pripravljeni pomagati, na delovnem mestu pa je vladalo sproščeno vzdušje, saj sta nam družbo delala tudi 2 majhna kužka, sodelavci pa so med sabo tesno povezani.

V času opravljanje prakse sem bivala v študentskem domu, ki je bil na odlični lokaciji, dostopno tako do podjetja kot tudi centra mesta, ki je središče vsega dogajanja. Zaradi takšnih pogojev sem imela možnost videti in izkusiti življenje tamkajšnjih študentov, se z njimi spoprijateljiti, hoditi na zabave ter spoznati njihovo kulturo.

Zaradi dokaj nepraktičnega delovnega časa med tednom ni bilo kaj dosti možnosti za daljša potepanja, zato sem ob popoldnevih raziskovala samo mesto, čez vikende in praznike pa sem čas izkoristila za potovanja v bolj oddaljene kraje. Mesto Cardiff je zelo multi-kulturno in gosto poseljeno primorsko območje, ki je polno prijaznih ljudi, ki so pripravljeni pomagati na vsakem koraku, samo mesto pa je zelo razgibano, na voljo je toliko aktivnosti in zanimivosti, da se ga nikoli nebi mogla naveličati. Ogledaš si lahko vse od čudovitih plaž ob morju, do gradov in cerkva, ure in ure se lahko sprehajaš po številnih parkih in se skoraj vsak dan odpraviš na kakšno prireditev v jedru mesta ali na znamenit Millennium Principality stadion. Sama sem prepotovala Irsko in Škotsko, nekajkrat obiskala London in bližnja mesta, kot so Bristol, Swansea in Newport, bivanje v Veliki Britaniji pa podaljšala še za teden in pol, ki sem ga preživela na čudovitih plažah Cornwall-a.

Opravljanje prakse v tujini preko Erasmus+ programa je bila definitivno ena izmed boljših odločitev v mojem življenju, tudi z mestom in podjetjem sem bila zelo zadovoljna, edina negativna stvar, ki mi bo ostala v spominu pa je zagotovo vreme. Veliko, veliko dežja.

Maja Martinec

Dostopnost