V četrtek, 16. 10. 2014 zjutraj smo se študenti 2. letnika smer ekonomist v sklopu predmeta Ergonomija in varstvo pri delu odpravili na ekskurzijo v Slovenj Gradec.

V četrtek, 16. 10. 2014 zjutraj smo se študenti 2. letnika smer ekonomist v sklopu predmeta Ergonomija in varstvo pri delu odpravili na ekskurzijo v Slovenj Gradec. Tam nas je pričakala naša predavateljica, ki nas je najprej pospremila do Srednje in višje ekonomske šole v Slovenj Gradcu.

Na šoli nas je sprejel ravnatelj mag. Samo Kramer, ki nam je zaželel dobrodošlico. Po krajšem ogledu šole smo se spoznali s študenti višje šole. Najprej smo prisluhnili njihovi predstavitvi Slovenj Gradca, nato smo pa še mi predstavili Mursko Soboto.

Po končanih predstavitvah smo se skupaj odpravili do bližnjega podjetja Johnson Controls Slovenj Gradec, ki se ukvarja z proizvodnjo izdelkov za avtomobilsko in pohištveno industrijo iz plastičnih mas. Po prihodu nas je sprejel gospod Benjamin Kocjančič, vodja Službe za varnost pri delu in nam na kratko opisal temelje zaščite in varstva pri delu.

Sledil je ogled po oddelkih v proizvodnji, kjer smo videli kako nastajajo posamezni izdelki, kot so npr. avtomobilski sedeži in vzglavniki. Ko smo z ogledom proizvodnje končali, smo imeli čas za malico in kavo. Na koncu je sledil ogled rojstne hiše skladatelja Huga Wolfa, ki  je preoblikovana v muzej. Spoznali smo njegovo življenje in dela, ki jih je napisal.

Našo pozornost je najbolj pritegnila proizvodnja v Johnson Controls, saj smo videli, da združujejo ročno in mehansko delovno silo. Čeprav je bila pot nekoliko naporna, smo se ob ogledu in spoznavanju tega mesta zabavali.

Tako smo zaključili spoznavanje Slovenj Gradca in se z avtobusom odpravili nazaj domov. Da si boste lahko bolj predstavljali našo ekskurzijo, si lahko ogledate galerijo slik.

 

Murska Sobota, 21. 10. 2014

 

Študenti
Karolina Zver
Nadja Emberšič
Tomaž Čontala

Dostopnost