Redni študenti 2. letnika, program Ekonomist, modul Organizator poslovanja v turizmu so v petek, 01.03.2013 izvedli proces izobraževanja na terenu. 

Spoznali in doživeli so poslovanje pomurske turistične zveze, ki izvaja naloge in obveznosti tudi regijske turistične organizacije. Proces je potekal v Ustanovi dr. Šiftarjeve fundacije na Petanjcih.

Delovanje Pomurske turistične zveze (PTZ), ki je prostovoljna, nepolitična in nepridobitna društvena organizacija, v katero se združujejo turistična društva, občinske in območne turistične zveze, druge zveze in društva ter drugi deležniki, ki so pomembni za razvoj turizma z namenom in ciljem pospeševati razvoj turizma v Pomurju je predstavila predsednica PTZ gospa Barbara Kolenc.

 

Gospod Marjan Šiftar, bivši veleposlanik Republike Slovenije je ob tem predstavil majhen na nadvse pomemben turistični proizvod – Vrt spominov in tovarištva, ki je kot posebni spominski park zaščiten kulturni spomenik, simbolno in dejansko povezan z bogato zgodovino in kulturno ter naravno dediščino krajev ob Muri. Tu je našel med drugim svoje zatočišče tudi svetovno znani astronom Kepler. Z več kot 500 drevesninami je tudi posebej zanimiv del mreže botaničnih vrtov in arboretumov Slovenije. V njem je tudi sedež Raziskovalne postaje ZRC SAZU.

Na ta način so študenti v praksi spoznali kako je organiziran slovenski turizem, predvsem njegovo organiziranost na lokalni in regionalni ravni.

Natalija Klemenčič, predavateljica

 

Povezave:
– Več zanimivih informacij o turističnih znamenitostih Pomurja najdete na spletnem portalu: http://www.pt-zveza.si/
– Več zanimivih informacij o turistični znamenitosti: Vrtu spominov in tovarištva najdete na spletnem portalu: http://www.dr-siftar-fundacija.org/

Galerija slik
– Facebook galerija

Dostopnost